Toskánsko, nikdy ma neomrzíš

Krajina Toskánka je nezameniteľná a veľmi ťažko k inej krajine prirovnateľná. Región Umbria, alebo Abruzzo sa čiastočne podobajú Toskánsku, ale nie je úplne. To čo sa dá vidieť a ochutnať práve tu, sa vidí len málokde. Človek má stále pocit, že toho videl a zažil málo

Montalcino

To ako sme cestovali, kde sme bývali, ste sa mohli dozvedieť v predošlých článkoch. Ako už názov článku prezrádza, opíšem v ňom miesta, ktoré sme navštívili. Tým, že sme Toskánsko navštívili už tretíkrát, snažili sme sa spoznať miesta, ktoré sme ešte nevideli.

Náš prvý deň v Toskánsku sme strávili len na ubytovaní, keďže sme neskoro večer prileteli. Na druhý deň sme sa vybrali z Residence il Paradiso na pláž. Toskánsko je známe svojimi bielymi plážami, ktoré stoja za návštevu, nachádzajú sa Rosignano Solvay. Biele pláže bohužiaľ nie sú prírodným úkazom, preto sa neodporúča časté kúpanie, ale ako zastávka to stojí určite zato.

Biele pláže

Cestou k ďalšiemu ubytovaniu La Solaila, sme sa krátko zastavili vo Florencii a kochali sa opäť výhľadom na Ponte Vecchio. Florencia je krásne mesto, ktoré stojí i za niekoľko dňovú návštevu. Užívať si človek v tomto kraji vie i samotnú jazdu autom, pretože pohľady do krajiny, stoja zato na každom kroku.

Abazia di Sant´Antimo

Počas pobytu v agroturistickej farme sme navštívili mestečko  MontalcinoAbazia di Sant´Antimo. Montalcino sa vyznačuje typickou kamennou architektúrou a vinárničkami. Celé mestečko je položené na kopci, takže treba troška kondičky, ale zato výhľady do krajiny sú úchvatné. Abazia di Sant´Antimo je opátstvo, kláštor z 12.storočia. Ak sa zastavíte v Montalcine, len 9 km je to ku kláštoru, ktorý určite stojí za návštevu.

Samotné cestovanie autom po Toskánsku som už spomínala, že je zaujímavé, v týchto končinách je to platí obzvlášť, Val d´Orcia, sa nazýva údolie, ktoré spája cesty, k okolitým mestečkám. Táto oblasť je často navštevovaná fotografmi z celého sveta, fotografie pochádzajúce z tejto časti Toskánska sú ďalej používané na prezentáciu vzhľadu Toskánska.

Sedím si na olivovníku a je mi dobre 🙂

Cestou, z agroturistickej farmy, na posledné ubytovanie, sme sa zastavili v oblasti Barrati, ktorá je známa, archeologickými nálezmi. Piesok, kamene na týchto plážach majú zaujímavý, do červena sfarbený odtieň.

Bratti

Za návštevu stojí i mestečko Massa Marttima, ktoré nie je až tak turisticky navštevované, ale námestie a pizza, ktoré tu nájdete, určite stojí zato.

Massa Marttima

Počas pobytu v Castiglioncello, sme navštívili úžasnú vinársku oblasť Bolgheri, kto sa v týchto končinách bude nachádzať, treba sem určite zájsť na pohár dobre vychladeného vínka, kochanie sa na krajinu, si tu človek vie veľmi vychutnať. Po návšteve Bolgheri dobre padne okúpanie sa v mori, veľmi pekné, slnkom zaliate pláže, sa nachádzajú v San Vincenzo.

Bolgheri

Od Castiglioncello sa autom cca za 50 min dostanete do mesta Volterra, ktoré leží na kopci. Je skvelým útočiskom v horúcich dňoch.

Volterra

Často navštevovaným mestom Toskánska je Lucca, je iná ako väčšina miest v tomto regióne. My sme ju navštívili v posledný deň pred odletom, je to kúsok od Pisy odkiaľ sme odlietali. Na malý, rýchly obed určite odporúčam Pizzeria da Filice, malá pizzeria so zopár stolmi v strede mesta. Za pár drobných si kúpite čerstvú pizzu vyberanú priamo z pece a k tomu skvelú citronádu. Za pizzou Margherita sa nám deti išli zblázniť 🙂

Lucca

Toskánsko je výborný región po každej stránke, je v ňom možné skĺbiť históriu, more, skvelú gastronómiu, svetoznáme vína a zároveň si to so svojimi ratolesťami naplno užiť. Ak stále snívate, že by ste do toho kraja radi zavítali, ale stále si nato netrúfate, ako to logisticky všetko vyriešiť, kľudne mi napíšte, rada vám poradím, alebo vám rada takúto dovolenku i zorganizujem 🙂

6 komentárov k “Toskánsko, nikdy ma neomrzíš”

  1. Spätné upozornenie: งานสแตนเลส
  2. Spätné upozornenie: bacon999
  3. Spätné upozornenie: Tourism in Singapore
  4. Spätné upozornenie: สีทนไฟ

Komentáre sú zakázané.