Rím na otočku

Cestovanie sa ľuďom páči, nové miesta im otvárajú myseľ, cítia sa byť slobodní. Rodičom veľakrát stačí i málo, aby načerpali novú energiu. Tak vznikol i nápad, urobiť si výlet na jeden deň, doslova na otočku.

S bicyklom po Ríme

Kamarátka Zuzka, mamička troch detí, si len ťažko vie dovoliť výlet na dlhšiu dobu. Vyraziť, vidieť pekné a zaujímavé miesta a zároveň nebyť príliš dlho od rodiny, nie je ľahká úloha.

Colosseum

Viackrát sme obe počuli o cestovaní na jeden deň. Musím sa priznať, keď som prvýkrát počula o tomto nápade, neprišlo mi to veľmi rozumné, cestovať takú diaľku na pár hodín, ale ako sa hovorí kto nezažije, nevie. Takto sa zrodil nápad navštíviť Rím na jeden deň.

Fori Imperiali

Letenky sme si rezervovali cez Ryanair a cestovali sme z Bratislavy ráno na letisko Campiano. Cestou naspäť sme zvolili letisko Fluminciano a leteli sme s Laudamotion do Viedne. Cena letenky tam a naspať nás vyšla na 25 Euro. Dopravu na letiská Bratislava a Viedeň sme si zabezpečili rodinou a známymi, ale i tu sa dá zvoliť verejná doprava, ktorá vás vyjde na pár Euro (Slovak Lines, Ba – Viedeň 1-5,50 Euro).

Na transport z letiska a na letisko v Ríme sme si vybrali spoločnosťou Terravision. Cena lístka jedným smerom nás vyšla na cca 5 Euro, lístky sme si dopredu objednali i cestou tam i cestou naspäť.

Fontana di Trevi

Po Ríme sme si zvolili prepravu na bicykli, ktoré sme si tiež vopred objednali cez Eco Move Rent, za požičanie sme zaplatili 11 Euro/bicykel. Celkový čistý čas, po vybavení bicyklov, na prehliadku Ríma nám zostal 7 hodín. Možno sa to zdá byť málo, ale je to naozaj dostatočný čas, aby ste si urobili malú ochutnávku mesta, pozreli si zopár pamiatok a opáčili taliansku gastronómiu.

Fontana di Trevi

Je dobré si vopred vytýčiť cestu, ktorú chcete absolvovať. My sme si stihli prehliadnuť Colosseum, Foro Romano, Fori Imperiali, Fontana di Trevi a navstíviť Parco della Villa Borghese.

Ristreto, Bar Fontana di Trevi

Ak by ste hľadali trocha oddychu, po prechádzke rušnými ulicami Ríma, Parco della Villa Borghese je tým pravým pre vás. V parku nájdete veľa zelene, miesta na občerstvenie, alebo požičanie si bicykla, ak zvolíte návštevu Ríma formou po svojich. Ak máte obavu z bicykla, navštíviť Rím sa dá i formou na pešo i na takto krátky čas.

Výhľad z Parco Della Villa Borghese

Ak na stanicu Termini, odkiaľ vyrážajú autobusy na obe letiská v Ríme, prídete skôr, môžete vyskúšať výbornú pizzu v Mercanto Centrale Roma, ktorá sa nachádza priamo na stanici. V blízkosti stanice sa nachádza i malý veľmi pekný park, Piazza Manfredo Fanti , kde si môžte vychutnať posledné minúty veľkolepého, vždy živého Ríma.

Piazza Manfredo Fanti

Každému môžem len odporučiť, takýto krásny i keď krátky výlet. Ak máte povinnosti a nemáte možnosť cestovať na dlhší čas, alebo si to finančne nemôžte dovoliť, i takýchto výletík na zopár hodín, vás vie nabiť pozitívnou energiou na dlhý čas.

Ak ešte stále váhate, potrebujete sa poradiť, alebo ani nemáte s kým Rím navštíviť a sami sa neodvážite, napíšte mi, rada vám poradím, alebo na mieru výlet zorganizujem, alebo vás mestom budem aj rada sprevádzať 🙂

Jeden komentár k “Rím na otočku”

  1. Spätné upozornenie: where to buy social signals

Komentáre sú zakázané.